Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări

În această perioadă, când întreaga lume se luptă cu noul coronavirus, regăsim personalul Inspectoratului General pentru Imigrări în prima linie susținând eforturile celorlalte autorități de a asigura eficiența măsurilor adoptate ca urmare a instituirii stării de urgență în România.

Chiar dacă activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări nu este atât de vizibilă, precum cea a altor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, rolul dumneavoastră rămâne unul esențial în gestionarea fenomenului migraționist și mai ales în facilitatea integrării sociale a cetățenilor străini, astfel încât conviețuirea acestora alături de români să fie una bazată pe înțelegere, acceptare și respect.

Dumneavoastră sunteți cartea de vizită, dar și filtrul național în soluționarea cererilor cetățenilor străini care solicită protecție în țara noastră.

Sunt conștient de provocările pe care le întâmpinați, cu atât mai mult cu cât persoanele cu care intrați în contact necesită o atenție deosebită, aparținând unor culturi diferite. De multe ori sunt oameni traumatizați care au fugit din calea războiului sau a abuzurilor și se tem, în continuare, pentru viața și siguranța lor.

Activitatea pe care o desfășurați impune empatie și diplomație, dar și responsabilitate și capacitate de a face diferența între corectitudine, sinceritate și intenția de a eluda legea sau de a profita de formele de protecție pe care România le oferă cetățenilor străini.

Vă încurajez să respectați jurământul depus și să fiți conștienți de rolul important pe care îl aveți în sistemul național de ordine și siguranță publică, dar și în reprezentarea țării pe plan internațional. Vă felicit că datorită activității desfășurate de-a lungul timpului și mai ales în ultimii ani ați devenit un partener respectat de către organismele internaționale.

În numele meu și al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, vă mulțumesc tuturor pentru dăruirea față de profesie și față de semeni și, mai ales pentru tot eforturile de a acorda sprijin cetățenilor străini, inclusiv prin explicarea particularităților pe care le presupune pentru ei instituirea stării de urgență, în special pentru cei aflați la muncă în țara noastră.

La mulți ani!

 

Ministrul afacerilor interne

Ion Marcel Vela

 

 


Alte articole:
Sari la conținut