Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

România traversează una dintre cele mai dificile perioade ale istoriei recente, protejarea sănătății și a vieții cetățenilor noștri fiind o prioritate către care se concentrează eforturile tuturor și, cu atât mai mult, ale structurilor din sistemul de ordine publică și securitate națională.

Suntem în stare de urgență, iar dumneavoastră, ca militari, resimțiți mai accentuat privațiunile și restricțiile impuse de aceasta. Este o situație dificilă pentru care, ca jandarmi, sunt sigur că v-ați pregătit.

În aceste momente, românii se bazează inclusiv pe dumneavoastră pentru a trece prin această perioadă dificilă, sunteți cei care, alături de personalul medical, polițiști, militari, oferiți stabilitate socială și speranță.

Ridicați-vă, stimați camarazi la înălțimea misiunii încredințate!

De aceea, cu atât mai mult, este momentul ca Jandarmeria Română să arate că este cu adevărat în slujba românilor, că profesionalismul, echidistanța și curajul nu sunt doar vorbe de paradă, ci imperative ale fiecărei misiuni.

Am solicitat tuturor celor implicați în gestionarea acestei situații să colaboreze eficient. Acum trebuie să vă ridicați la înălțimea responsabilității impuse de calitatea de militar! Faceți cinste armei din care faceți parte!

Ați ales o carieră sub imperiul jurământului militar, v-ați asumat această responsabilitate conștienți că în momente ca acestea veți pune datoria înaintea intereselor personale. Nu uitați, sunteți la datorie și pentru familiile dumneavoastră, pentru cei dragi, pentru toți românii.

Vă urez, anul acesta, La mulți ani!, cu dorința de a ne întâlni, cât mai repede, pentru a vă saluta și a vă strânge mâna, ca semn al datoriei împlinite.

 

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

ION MARCEL VELA

 


Alte articole:
Sari la conținut