Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război

Ziua de 29 aprilie constituie un moment dedicat veteranilor, meritelor acestora în apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Este poate un moment potrivit ca fiecare dintre noi să reflecteze adânc la semnificația acestei sărbători, la alegerile dificile din viața oamenilor de atunci pe care noi, astăzi, îi numim, cu respect, veterani de război.

Veteranii de război ne arată astăzi mai mult ca oricând, că, în pofida greutăților, a războaielor sau a altor situații dificile prin care au trecut de-a lungul vieții, o națiune are resurse să învingă atunci când există dragoste de țară.

Românii noștri de astăzi, ca întreaga lume, de altfel, trec prin momente de cumpănă. Ne sunt puse la grea încercare solidaritatea, încrederea, curajul și ni se cere să dăm dovadă de tărie, empatie și responsabilitate.

Trebuie să apelăm la conștiința noastră și să urmăm exemplul înaintașilor noștri, cei care au pus interesele țării înaintea propriei siguranțe.

Doresc să transmit tuturor veteranilor respectul și dragostea noastră pentru filele glorioase de istorie cu care astăzi ne mândrim și fără de care la rândul nostru nu am fi fost respectați ca țară, ca națiune.

Vă urez, dragi veterani, multă sănătate și putere de a depăși și această perioadă cu bine, sperând din tot sufletul ca la anul, la același ceas aniversar, să vă putem onora cu fastul și onoarea pe care din plin le meritați.

La mulți ani!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

512 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Peste 4.700 de evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Județul Timiș: trafic îngreunat pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Citiți mai mult

Trafic restricționat pe A2 București-Constanța, pentru efectuarea de lucrări. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut