Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul sărbătoririi Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul sărbătoririi  Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări:

„Inspectoratul General pentru Imigrări este una dintre structurile esențiale pentru activitatea Ministerului Afacerilor Interne, a cărei activitate devine cunoscută publicului mai ales în perioade dificile pentru semenii noștri, precum cele prin care trec acum cetățenii ucraineni.

De la debutul conflictului din Ucraina ați fost în prima linie în efortul de gestionare a afluxului de refugiați iar această nouă linie de muncă s-a adăugat celor existente, deloc puține.

Pentru întreaga comunitate a țărilor democratice respectarea drepturilor fundamentale ale omului rămâne un obiectiv central iar conflictul absurd din Ucraina constituie din această perspectivă o nouă provocare. România răspunde solidar și le oferă protecție celor care fug din calea acestui conflict, iar rolul Inspectoratului General pentru Imigrări în gestionarea acestei situații este crucial.

 Sunteți un colectiv puternic care s-a mobilizat exemplar pentru a răspunde eficient și profesionist acestui volum imens de muncă care vă solicită la maxim.

„Adăpost la strâmtoare” este deviza înscrisă pe însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Imigrări, un motto reprezentativ pentru activitatea instituțională curentă, dar și pentru provocările geopolitice complexe care îi aduc pe oameni în situații limită.

Situațiile politice și sociale din diverse zone ale globului determină deplasarea celor aflați în pericol către țări în care să se simtă în siguranță către țări, așa cum este și România, care să le poată oferi  șansa la o viață mai bună și normală.

La aproape un secol și jumătate de la publicarea „Legii asupra streinilor”, Inspectoratul General pentru Imigrări rămâne fidel vocației europene și principiilor fundamentale ale statelor democratice de a fi în slujba cetățenilor și de garanta respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

Este de apreciat activitatea intensă a IGI din ultimii ani, un semn al maturității instituționale și al profesionalismului în relația cu instituțiile partenere naționale și internaționale!

Apreciez deschiderea de care dă dovadă Inspectoratul pentru Imigrări în abordarea problematicilor specifice și capacitatea de a răspunde provocărilor actuale. Este dovada profesionalismului și a responsabilității unor oameni dedicați misiunii încredințate pentru care succesul activităților cotidiene ține de vocație.

Ca ministru al Afacerilor Interne, vă asigur de întregul meu sprijin pentru proiectele care au ca scop consolidarea capacității instituționale de a furniza un răspuns adecvat noilor provocări,  modernizarea instituțională și creșterea calității serviciilor oferite categoriilor  vulnerabile.

De Ziua Inspectoratului General pentru Imigrări vă urez sănătate, putere de muncă și succes în activitate! Am încredere că veți  rămâne aceeași structură profesionistă în sprijinul românilor și al străinilor din România, dedicată implementării în mod riguros a politicilor naționale și europene în domeniile migrației, azilului și integrării străinilor.

La mulți ani!”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut