Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a participat la reuniunea informală a Consiliului JAI

În data de 28 aprilie 2020, ministrul afacerilor interne, domnul Ion Marcel VELA, a participat la reuniunea informală a Consiliului JAI, organizată de Președinția croată a Consiliului Uniunii Europene, în sistem videoconferință.
Cu această ocazie, miniștrii au avut un schimb de opinii cu privire la măsurile luate până în prezent pentru prevenirea răspândirii COVID – 19, precum și cu privire la acțiunile ce ar trebui avute în vedere la nivel european pentru revenirea treptată la o funcționare normală. De asemenea, în cadrul celei de-a doua sesiuni de discuții, Președinția croată a Consiliului UE a prezentat delegațiilor statelor membre situația actuală privind fenomenul migrației.
Demnitarul român a trecut în revistă măsurile luate de România pentru a gestiona această situație, scoțând în evidență importanța cooperării cu statele vecine.
Acesta a reamintit importanța menținerii bunei funcționări a pieței interne și a liberei circulații a mărfurilor, precum și necesitatea coordonării măsurilor de ridicare a restricțiilor și aplicarea graduală a acestora, cu luarea în considerare a situației epidemiologice specifice fiecărui stat.
A fost evidențiată, de asemenea, importanța cooperării între toți actorii implicați pentru a putea anticipa și contracara efectele pandemiei COVID-19 asupra securității interne a UE.


Alte articole:
Sari la conținut