Ministrul afacerilor interne: ”Orice schimbare în această instituție va pune mai presus de orice parteneriatul cu societatea civilă, cu oamenii, cu prioritățile lor”.

Marți, 3 martie a.c., a avut loc ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne în anul 2019, în prezența Președintelui României, Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, a prim-ministrului Ludovic Orban și a ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela.

Una dintre principalele provocări pentru structurile MAI, în 2019, a fost asigurarea ordinii publice la manifestările cu public numeros, cele mai importante fiind vizita în România a Sanctitãții Sale Papa Francisc, evenimentele organizate în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Summit-ul de la Sibiu, alegerile prezidențiale, alegerile europarlamentare și referendumul. Referitor la scrutinul prezidențial, ministrul Ion Marcel Vela a subliniat faptul că datorită mobilizării și a coordonării exemplare a tuturor structurilor MAI, cele două zile de vot din țară s-au desfășurat fără probleme deosebite, înregistrându-se mai puține incidente comparativ cu alegerile din 2014: cu 30% mai puține față de primul tur și cu 54,18% mai puține decât în turul doi.

În ceea ce privește consolidarea gradului de siguranță a cetățeanului, ministrul afacerilor interne a apreciat că se constată o creștere a volumului de muncă, înregistrându-se un număr mai mare de dosare penale, de persoane trimise în judecată sau față de care au fost dispuse măsuri preventive.

”Este de apreciat efortul tuturor angajaților Ministerul Afacerilor Interne care duc un război continuu împotriva infracționalității și aduc în fața instanței mii de oameni certați cu legea. (…) Totodată, este înregistrată o creștere și a infracțiunilor sesizate, față de anul 2018.”, a declarat Ion Marcel Vela, subliniind importanța activităților de prevenire, alături de acțiunile de combatere.
Ministrul afacerilor interne a atras atenția că rezultatele obținute în 2019 se datorează tuturor profesioniștilor din structurile MAI care, în fiecare zi, în fiecare misiune, dau dovadă de implicare, de seriozitate și de devotament față de țară și față de cetățeni.

” Anii 2018, 2019 au fost ani în care nivelul de încredere al populației în Poliție, în Jandarmerie, în MAI a scăzut dramatic după intervenția din 10 august 2018, și după tragedia de la Caracal. Eu îmi doresc însă, ca anul 2019 să rămână în conștiința românilor ca anul în care în Ministerul Afacerilor Interne a început și reforma, anul în care s-au făcut primii pași spre o eficientizare reală și în profunzime a tuturor structurilor (…) Vă asigur că vom recâștiga, pas cu pas, încrederea tuturor în Ministerul Afacerilor Interne!”, a precizat în final Ion Marcel Vela.


Alte articole:
Sari la conținut