Ministrul Ion Marcel VELA a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne despre viitorul Pact privind migrația și azilul și despre aderarea României la spațiul Schengen

 

Marți, 23 iunie a.c., ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a avut o discuție, în sistem videoconferință cu doamna Ylva JOHANSSON, Comisar european pentru Afaceri Interne.

Principala temă de discuție a fost viitorul Pact privind migrația și azilul, document programatic pe care Comisia Europeană intenționează să-l lanseze în perioada următoare.

Ministrul român a salutat intenția Comisiei Europene de a relansa discuțiile în domeniul migrației și azilului, domeniu extrem de important pentru toate statele membre și pentru Uniune, în ansamblul său. De asemenea, a prezentat aspectele de interes pentru țara noastră, subliniind obiectivul major al României pentru aderarea la spațiul Schengen, în condițiile în care țara noastră îndeplinește toate criteriile de aderare încă de acum 11 ani. Mai mult, a fost subliniat faptul ca polițiștii de frontiera de la granitele interne cu Bulgaria și Ungaria ar fi mult mai folositori la frontierele externe ale Uniunii Europene sau in sprijinul misiunilor Frontex.

În acest context, domnul Ion Marcel Vela a amintit participarea substanțială a Ministerului Afacerilor Interne la protejarea frontierei externe a Uniunii Europene și la operațiunile comune de combatere a migrației ilegale și a activităților infracționale conexe.

La rândul său, doamna Ylva JOHANSSON a fost foarte interesată de punctul de vedere al autorităților române cu privire la anumite elemente ale viitorului Pact privind migrația, solicitând, de asemenea, sprijinul României în negocierile care vor urma la nivelul UE cu privire la acest document și subliniind faptul cã așteptările românilor legate de aderarea la spațiul Schengen sunt legitime.

În final, cei doi demnitari au convenit continuarea discuțiilor cu ocazia unei vizite oficiale pe care doamna comisar o va efectua la București.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut