Participarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, la evaluarea activității desfășurate în anul 2021 de Departamentul pentru Situații de Urgență

Astăzi, 18 februarie a.c., la sediul MAI, a avut loc, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, Ședința de evaluare a activității  desfășurate în anul 2021 de Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile din coordonare, respectiv Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General de Aviație.

”O țară întreagă vă prețuiește și vă admiră, sunteți mereu prezenți și activi în comunitate, asigurați protecția și liniștea iar efortul dumneavoastră se vede și se simte!”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, la ședința de evaluare din această dimineață.

În al doilea an supus provocărilor circumscrise pandemiei de Covid-19 au fost esențiale misiunile și prezența în prima linie a forțelor din cadrul structurilor de urgență, context în care oficialul MAI a adus în prim-plan noile responsabilități pentru instituțiile cu atribuții în gestionarea crizei sanitare din această perioadă care s-au bazat pe aceleași resurse.

De asemenea, ministrul Lucian Nicolae Bode a remarcat capacitatea de adaptare a  Departamentului pentru Situații de Urgență și a structurilor subordonate afirmând: ”Este cu atât mai mult de apreciat faptul că ați reușit să identificați ce nu a funcționat la parametri optimi și că încercați permanent să aduceți îmbunătățiri la nivel operativ și decizional, să adaptați rapid tot acest mecanism de răspuns, știind că fiecare secundă contează în lupta pentru protejarea vieții.”

Având în vedere contextul geopolitic actual din proximitatea României și din perspectiva necesității de intervenție rapidă în cazul unor dezastre naturale, oficialul a subliniat că gestionarea situațiilor de urgență este un domeniu din ce în ce mai important pentru securitatea națională.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a apreciat și colaborarea dintre toate structurile operative de răspuns, cooperarea cu ceilalți parteneri instituționali și cu autoritățile locale, precum și buna coordonare a misiunilor.

În ceea ce privește acoperirea deficitului de personal, în special din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență şi al structurilor subordonate, ministrul a anunțat suplimentarea cu peste 8.500 a numărului de posturi la nivelul structurilor de intervenție, posturi ce vor fi încadrate etapizat, până în anul 2025.

”Sunteți și pentru acest an campioni în ceea ce privește atragerea de fonduri externe nerambursabile! Salut aceste investiții care aduc salvatorii mai aproape de oameni, care sporesc gradul de protecție pentru comunități importante de oameni.”, a transmis ministrul Afacerilor Interne Lucian Nicolae Bode, amintind și de punctul de Operare Aeromedicală Caransebeș, cel de-al nouălea deschis în țară.

La finalul Ședinței de evaluare, ministrul Afacerilor Interne a apreciat ajutorul pe care țara noastră l-a oferit prin structurile de urgență altor state care au transmis apeluri de acordare de sprijin internațional, formulate fie prin Mecanismul European de Protecție Civilă, fie prin alte mecanisme internaționale de sprijin.

Prezenți la evaluarea activității DSU și a structurilor subordonate au fost Diana-Loreta Păun, consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, doamna Nicoleta Pauliuc, președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, Sorin Dan Moldovan, vicepreședintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, domnul Adrian Streinu Cercel, președinte al Comisiei pentru sănătate din Senat, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Invitații care au luat cuvântul în cadrul Ședinței de evaluare au transmis mesaje de felicitare angajaților din structurile de urgență și mulțumiri pentru dedicație, curaj și empatia de care dau dovadă în misiunile încredințate.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut