Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, toate în județul Bistrița-Năsăud.

Activitățile au fost desfășurate pentru probarea activității infracționale într-un dosar penal în care cinci persoane, cu vârste între 47-62 de ani, sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură economico-financiare, din sfera contrabandei cu tutun și alcool.

Din investigațiile efectuate, până în prezent, a reieșit faptul că, în perioada 2023 – 2024, un bărbat, de 62 de ani, ar fi achiziționat, transportat, iar ulterior comercializat către alte persoane, țigarete fără marcaje fiscale românești, de proveniență ucraineană, deținute ilegal, în afara antrepozitului fiscal.

Totodată, alte patru persoane, cu vârste între 47 – 59 de ani, sunt bănuite că ar fi implicate în comercializarea și transportul țigaretelor.

La perchezițiile efectuate astăzi, 29 mai, au fost descoperite și indisponibilizate 2.400 de țigarete (120 de pachete) și 80 de litri lichid incolor cu miros specific de alcool, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost sustrase controlului vamal și că ar proveni din acte de contrabandă.

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile și înscrisuri cu valoare probatorie în această cauză, precum și 3 telefoane mobile și 5.220 de euro.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, iar ulterior doi bărbați au fost reținuți, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 de ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 de litri.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul de Analiză a Informaților Bistrița-Năsăud.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic și Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și protejarea comunității de activitățile ilegale.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut