Peste 4.400 de intervenții ale pompierilor în ultimele trei zile

 

În perioada 21-23 august, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.418 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 3.573 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 340 de incendii, precum și în alte 617 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 11 accidente rutiere. Dintre cele mai importante astfel de situații amintim:

• Una dintre intervențiile soldate cu un număr mare de victime a avut loc în cursul zilei de vineri, în județul Cluj, unde echipaje de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Gherla, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului, o minoră în vârstă de 6 ani a fost declarată decedată, iar alte 5 victime au fost transportate la spital.

• Un alt accident rutier soldat cu victime a avut loc sâmbătă, în localitatea Ileana, județul Călărași, unde un autoturism, în care se aflau 5 persoane, s-a răsturnat pe partea carosabilă. Din nefericire, o persoană și-a pierdut viața, iar o altă victimă cu traumatisme ușoare a necesitat transportul la spital.

• Tot în cursul zilei de sâmbătă, echipaje de pompieri din cadrul ISU Dâmbovița au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Bâldana, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un atelaj hipo. În urma accidentului a rezultat 1 victimă încarcerată, care ulterior, din cauza leziunilor suferite, a fost declarată decedată.

În afara intervențiilor în cazul evenimentelor rutiere, o atenție deosebită a fost acordată și incendiilor care au cuprins vegetația uscată. În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 222 de astfel de incendii care au afectat o suprafață de peste 390 ha. În astfel de cazuri, flăcările se întind cu repeziciune, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a limita și lichida arderea necontrolată. Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuințe și există pericolul de propagare a incendiilor. Pentru evitarea unor astfel de situații, adresăm rugămintea cetățenilor să țină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optima la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de camătă și șantaj, detalii aici

Întâlnirea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu jurnaliști germani și austrieci, detalii aici

Sari la conținut