Prima întâlnire a Ministrului Afacerilor Interne, Lucian BODE, cu reprezentanții organizațiilor sindicale din MAI

Astăzi, 30 decembrie 2020, la sediul MAI, conducerea ministerului a avut o întâlnire cu reprezentanți ai organizațiilor sindicale ale polițiștilor și personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv Federațiile reprezentative semnatare ale Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale polițiștilor și Contractului Colectiv de Muncă pentru personalul contractual din MAI.

În cadrul discuțiilor, fiecare participant din partea sindicatelor a menționat că este în total dezacord cu înghețarea salariilor personalului MAI. De asemenea au fost expuse, având în vedere timpul limitat, unele problemele cu care se confruntă în activitatea profesională angajații ministerului. Totodată, s-a urmărit identificarea unor soluții eficiente și realiste, raportat la posibilitățile instituționale existente, care să garanteze servicii de calitate cetățenilor și, în același timp, să asigure un mediu profesional cât mai sigur personalului MAI.

Tema principală a fost proiectul de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare inițiat de Guvern, care vizează inclusiv plafonarea salariilor.

Au fost menționate, în principal, elemente de salarizare a efectivelor MAI, planul conducerii ministerului de a continua dotarea cu tehnică și echipament, alte investiții, precum și măsuri pentru acoperirea deficitului de personal cu care se confruntă în special structurile operative.

Ca urmare a dialogului purtat, au fost lansate, atât de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne, cât și de către reprezentanții sindicali, o serie de soluții, care să fie puse în practică în raport cu realitatea actuală și actele normative în vigoare.

Ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, a apreciat implicarea organizațiilor sindicale în eficientizarea activității personalului MAI.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Interne a precizat că,  împreună cu specialiștii Ministerului Afacerilor Interne, analizează mai multe variante de abordare în baza cărora să poată fi obținute soluții la problemele ridicate.


Alte articole:
Sari la conținut