Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat acțiune care au vizat menținerea ordinii și liniștii publice, siguranța rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență.

Personalul structurilor operative din MAI a intervenit la 3.783 evenimente, dintre care 2.474 – circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.309 – circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 686 de posibile infracțiuni, peste 29% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Duminică, în cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 165 autori de infracțiuni, care au săvârșit 172 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 19 de persoane și au fost depistate 9 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, în ultimele 24 de ore, au fost reținute 774 de permise de conducere și 217 de certificate de înmatriculare.

Duminică, polițiștii și jandarmii au constatat, 9.609 de abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,6 milioane lei. Totodată, au fost confiscate bunuri de peste 15.000 lei.

În ultimele 24 de ore, reprezentanții IGSU au efectuat 3 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.055 de persoane.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 17 persoane. Totodată, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane aflate în situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, duminică, 6 misiuni aero-medicale, fiind salvate 5 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în România. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.332 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 75,6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.014 de mijloace de transport și 78.790 de persoane, dintre care 6.729 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut