Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

Polițiștii desfășoară, marți, 21 iunie a.c., 4 acțiuni operative și 30 de percheziții în dosare penale care vizează combaterea faptelor ilegale din domeniile: investigarea criminalității economice, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență și au intervenit la 5.034 de evenimente, 3.317 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.717 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.023 de posibile infracțiuni, peste 23 % dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, miercuri, s-au dispus măsuri preventive pentru 35 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 27 de autori în 22 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 180 de autori de infracțiuni care au săvârșit 216 fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 19 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 483 de permise de conducere și au retras 231 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.813 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 136 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 585 de sancțiuni contravenționale în valoare de 96.200 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.420) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 129 pentru stingerea de incendii, 12 pentru descarcerare. Au fost emise 13 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 14 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 22 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 41.235 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 433 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30.7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.009 de mijloace de transport și 96.895 de persoane, dintre care 10.732 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut