Principalele misiuni ale structurilor MAI în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.956 de evenimente, dintre care 3.439 de misiuni au fost circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.517 au fost intervenții în situații de urgență.

Principalele misiuni s-au axat pe salvarea persoanelor, prevenirea și combaterea infracțiunilor, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea climatului de ordine publică.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 872 de posibile infracțiuni, aproximativ 25 % dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 36 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 29 de autori în 13 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 214 autori de infracțiuni care au săvârșit 223 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 702 permise de conducere și au retras 242 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 9.181 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3.6 milioane de lei.

Sâmbătă, angajații IGSU au efectuat 39 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 10 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, au aplicat 136 de sancțiuni contravenționale în valoare de 54.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.217) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 137 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 29 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.360 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 46.144 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 37 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 36.5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 38.819 mijloace de transport și 156.186 de persoane, dintre care 11.699 de cetățeni ucraineni.

 DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut