Proiect -Un parteneriat pentru schimbare: reducerea stresului legat de locul de muncă și a emoțiilor violente

Centrul de Psihosociologie al M.A.I. are în implementare proiectul „Un parteneriat pentru schimbare: reducerea stresului legat de locul de muncă și a emoțiilor violente”, în baza contractului nr. 2017-1-RO01-KA202-037420, încheiat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, care gestionează Programul Erasmus+ în România.

Proiectul este finanțat prin Programul Erasmus+ 2017 Domeniul Parteneriat strategic în domeniul formării profesionale continue, care oferă oportunităţi pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul de Psihosociologie, de a se forma profesional şi de a dobândi experienţă la nivel european, care să permită dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe profesionale.

Menționăm faptul că accesarea fondurilor externe nerambursabile, aprobate în cadrul acestui proiect, reprezintă oportunitatea prin care Centrul de Psihosociologie al M.A.I. contribuie la îndeplinirea unor obiective instituționale, conform O.m.a.i. nr. 147/2013 și O.m.a.i nr. 23/2015, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:

a) îmbunătățirea managementului activităților în domeniul psihologiei aplicate în sistemul de ordine și siguranță publică, prin creșterea calității și a relevanței schimbului de experiență la nivel european;

b) dezvoltarea unor abordări inovatoare și promovarea schimbului de bune practici europene cu privire la activitatea psihologică și diseminarea acestora la nivel național;

c) consolidarea capacităţii instituţionale a Ministerului Afacerilor Interne, în ceea ce priveşte exercitarea rolului Centrului de Psihosociologie al M.A.I. de unitate coordonatoare în domeniul psihologiei, în conformitate cu O.m.a.i. nr. 147/2013 pentru aprobarea regulamentului de organizare și funcționare.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Penitenciarul Rahova Bucureşti, Universitatea din Salamanca Spania, Municipalitatea Trondheim din Regatul Norvegiei, Fundaţia Phoenix Haga din Regatul Norvegiei, Institutul Internaţional de Psihologie Aplicată şi Ştiinţe Socio-Umane din Italia, Rivensco Consulting din Republica Cipru
Zivac Grup Central din România.

În cadrul acestui proiect sunt prevăzute a fi realizate următoarele: Studiu privind nevoile specifice legate de managementul furiei, violenței și stresului la locul de muncă; Manual pentru managementul furiei, violenței și stresului; Resurse on-line privind managementul furiei, violenței și stresului; Minighid privind managementul furiei, violenței și stresului; Instruire pentru optimizarea utilizării acestor rezultate.

În data de 8 august 2019, începând cu ora 10:00, se desfășoară conferința pentru multiplicarea rezultatelor proiectului, la Centrul de conferințe RIN GRAND HOTEL, Șoseaua Vitan-Bârzești 7D, București.

Persoană de contact pentru acest eveniment este comisar-șef de poliție Cristina Ioana DAN, telefon 0766751543.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mobilizare pentru protejarea cetățenilor în week-end-ul de Florii. Detalii aici

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia finalizării cursurilor școlilor postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, promoția aprilie 2024. Citiți aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 152 de autori de infracțiuni.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane.

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.058 de evenimente. Citește aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 496 de permise de conducere. Detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate 29.903 de verificări, detalii aici

Sari la conținut