Recomandări pentru o minivacanță în siguranță

Aproximativ 23.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt în această perioadă la datorie pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale, precum și pentru gestionarea eficiență a intervențiilor în situații de urgență.

Pentru o minivacanță lipsită de neplăceri, recomandăm cetățenilor să aibă în vedere mai multe măsuri de prevenire.

Având în vedere că foarte mulți cetățeni aleg să petreacă această perioadă în alte localități decât cea de domiciliu, rugăm prudență crescută la volan. Adaptați viteza de rulare la condițiile de drum și păstrați o distanță suficientă față de vehiculul din față pentru a putea opri în siguranță. Înainte de a pleca la drum verificați prognoza meteo pentru zonele în care urmează să vă deplasați și renunțați la călătorie atunci când condiții meteorologice sunt nefavorabile sau dacă nu aveți vehiculul echipat corespunzător. Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Turiștilor care aleg să meargă la munte în aceste zile, le recomandăm să folosească  echipament corespunzător și să  aleagă doar trasee deschise pe timp de iarnă și potrivite cu nivelul de experiență pe munte.

Evitați consumul exagerat de băuturi alcoolice și nu folosiți substanțe psihoactive.

Atunci când vă aflați în locuri aglomerate, inclusiv spații de organizare a unor evenimente publice sau centre comerciale, vă recomandăm să fiți atenți la bunurile personale și să nu afișați bunuri de valoare, accesorii scumpe sau sume mari de bani.

În ceea ce privește utilizarea articolelor pirotehnice, atragem atenția că acestea pot fi extrem de periculoase. Pentru evitarea riscurilor, achiziționați astfel de materiale de la agenți economici autorizați și folosiți-le doar în condiții permise de lege, cu respectarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor și a mediului.

Vă rugăm să vă asigurați că astfel de articole nu sunt folosite de copii.

Pentru a evita aglomerarea în punctele de trecere a frontierei, recomandăm cetățenilor care vor să iasă sau să intre în țară să consulte în prealabil aplicația Traficonline.ro a Poliției de Frontieră care afișează timpii medii de așteptare pentru fiecare punct de control în parte.

Orice situație de pericol poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Au fost dislocate, de la nivelul IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 Volă, 19 camioane de intervenție, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenție și comandă și 2 autocare în zonele afectate de inundații. Detalii aici 

În sprijinul pompierilor de la ISU Galați, au ajuns, în această dimineață, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență, ISU București-Ilfov, Școala Boldești, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență. Detalii aici

34 de cetăţeni străini, opriţi la frontiera cu Ungaria

Efecte înregistrate la nivel național în intervalul 15.09.2024, ora 07.00 – 16.09.2024, ora 08.00. Detalii aici

334 de persoane salvate de angajații MAI, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut