Rezultatele acțiunilor din data de 2 februarie a.c. pentru verificarea măsurilor dispuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19

În cursul zilei de ieri, 2 februarie, peste 16.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai  autorităților locale au efectuat acțiuni de control cu privire la modul în care sunt  respectate măsurile de protecție sanitară.

Astfel, au fost verificați peste 4.500 operatori economici, aproximativ 170 de operatori de transport persoane, peste 9.200 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 67.000 persoane, pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.

În total, au fost aplicate  5.139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 876.385 de lei.

Majoritatea, respectiv 4.510 sancțiuni, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de 699.750 de lei.

Pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor, au fost aplicate aproximativ 600 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 160.000  lei.

În urma controalelor efectuate, personalul MAI a întocmit 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 CP.

Activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2, vor fi efectuate și în zilele următoare.

Rămân în vigoare măsurile dispuse de autorități, precum purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane, dar și recomandările privind evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate, evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, sau evitarea contactului direct cu alte persoane.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut