Rezultatele acțiunilor pentru verificarea măsurilor dispuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19

Polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au continuat, ieri 21 februarie, acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

În acest context au fost verificați peste 5.200 de operatori economici, 159 de operatori transport persoane, precum și 9.300 locații obiective de interes – 3.727 dintre acestea fiind restaurante/terase autoservire/fastfood-uri).

De asemenea, au fost verificate aproape 86.500 persoane pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.

În total, au fost aplicate 7.345 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.660.816 de lei, cele mai multe (6.138, în valoare de  1.189.066 lei) pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și de protecție individuală.

Au fost aplicate, totodată, 1.200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 455.750  lei, pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit 6 dosare penale, în care sunt cercetate 6 persoane, pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

La linia telefonică TELVERDE au fost primite 7 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 4 județe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Angajații MAI vor efectua și în perioada următoare activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Exemple:

Polițiștii bucureșteni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o anumită adresă se organizează jocuri de noroc cu participarea unui număr mare de persoane și se consumă băuturi alcoolice. Participanții au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii  55/ 2020 legislației privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 30.000  lei și conform Legii 61/1991, cu amenzi în valoare totală de 41.250 de lei. Cu ocazia intervenției a fost identificat un bărbat care avea instituită măsura carantinării la domiciliu, măsură pe care nu o respecta. Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot ieri, agenţi de siguranţă publică și patrulare din Centrul Vechi (București), au constatat că în interiorul unui hotel a fost organizată o petrecere privată, la care au participat aproximativ 400 de persoane, nerespectându-se astfel prevederile Legii 55/2020. Proprietarul hotelului a primit o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei. Cercetările continuă.

La acest sfârșit de săptămână, efective din cadrul Serviciul Acțiuni Speciale Ilfov și efective din cadrul IJJ Ilfov au intervenit în cazul unei petreceri organizate cu încălcarea normelor în vigoare. Au fost aplicate 36  de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500  lei. A fost identificat, totodată, un bărbat care nu respecta măsura carantinării la domiciliu. În cauză a fost întocmit proces verbal de sesizare din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut