Rezultatele acțiunilor pentru verificarea măsurilor dispuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19

În condițiile înregistrării unei răspândiri intracomunitare extinse a infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cursul zilei de ieri, 24 februarie a.c., efectivele MAI în colaborare cu reprezentanți ai altor instituții responsabile au desfășurat 1.566 de acțiuni punctuale la nivel național.

Controalele au vizat, în special, obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, au fost verificați aproximativ 4.500 de operatori economici, cca. 220 operatori de transport persoane, peste 8.700 de obiective de interes, dintre care aproximativ 3.500 au fost restaurante, terase sau fast food-uri, dar și peste 78.000 de persoane.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate peste 5.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1.150.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, pentru nerespectarea restricțiilor privind libera circulație, dar și pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.
De asemenea, angajații MAI au întocmit două dosare penale în care sunt cercetare două persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 CP.

La toate aceste acțiuni, în cursul zilei de ieri, au participat peste 17.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și polițiști locali, reprezentanți ANSVSA, ANPC, specialiști din Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai autorităților publice locale.

În data de 24.02.2021, la linia telefonică TEL VERDE 0800.800.165 au fost primite 9 apeluri telefonice, direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 5 județe. Au fost semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Verificările privind respectarea măsurilor luate și a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vor continua și în perioada următoare.

Recomandăm cetățenilor, operatorilor economici și angajaților acestora să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut