Rezultatele acțiunilor pentru verificarea măsurilor dispuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19

Acțiunile angajaților Ministerului Afacerilor Interne și ale reprezentanților celorlalte instituții cu competențe în limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au continuat și în ultimele 24 de ore, la nivel național.

Astfel, aproximativ 17.500 de efective alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, precum și angajați ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale au gestionat aproximativ 1.500 de acțiuni în contextul COVID 19.

Echipele mixte de control au verificat peste 4.600 de operatori economici, aproximativ 200 de operatori transport persoane și peste 8.700 de locații obiective de interes, precum restaurante, terase autoservire sau fastfood-uri. Totodată, au fost verificate peste 78.000 de persoane.

În urma misiunilor de verificare au fost aplicate, în total, 5.228 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.029.115 lei. Dintre acestea, peste 4.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 854.265 lei, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina, izolarea și de protecție individuală.

De asemenea, peste 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate agenților economici, instituțiilor publice sau persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, ori a măsurilor privind organizarea programului de lucru sau a restricțiilor privind deplasarea persoanelor, cuantumul acestora fiind de peste 170.000 de lei.

Totodată, au fost întocmite patru dosare penale  în care sunt cercetate cinci persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Cetățenii au sesizat situațiile de încălcare a măsurilor de protecție sanitară la linia TelVerde 0800.800.165, în ultimele 24 de ore înregistrându-se șase apeluri telefonice, din care două au fost confirmate. Acestea au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a patru județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Obiectivul acțiunilor Ministerului Afacerilor Interne rămâne protejarea sănătății cetățenilor, de aceea, acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Eroilor, detalii aici 

Percheziții într-un caz de trafic de migranți, detalii aici 

Prin intermediul serviciului de programare on-line pentru depunerea cererilor de pașapoarte, în perioada 03.06.2024-09.06.2024, au fost efectuate programări pentru 25.470 persoane

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei pentru peste 151.400 de persoane. Detalii aici

Pompierii militari au asigurat intervenția la peste 1.800 situații de urgență înregistrate în întreaga țară.

Bărbat reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prins în flagrant delict, la intrarea în țară, cu 17 pistoale, calibru 9 mm și muniție  fără acte de proveniență

23.214 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

125 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi aici știrea

Sari la conținut