Ședință în sistem videoconferință pentru gestionarea misiunilor efectivelor MAI

Astăzi, 29 decembrie a.c., la sediul MAI, a avut loc o ședință în sistem videoconferință la care au participat conducerea ministerului, reprezentanții prefecturilor, precum și ai structurilor centrale și teritoriale din MAI.

În deschiderea ședinței, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a mulțumit întregului personal pentru mobilizare și gestionarea misiunilor din perioada Crăciunului pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, având în vedere inclusiv măsurile speciale impuse în contextul stării de alertă.

De asemenea, a subliniat prioritățile pentru perioada următoare, care impun continuarea, chiar intensificarea vigilenței autorităților, în funcție de situația existentă la nivelul fiecărui județ și de specificul zonelor, astfel încât să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar cetățenii să se simtă în siguranță.

Ministrul Afacerilor Interne a solicitat tuturor participanților la videoconferință implicare totală și a accentuat importanța măsurilor preventive.  Personalul operativ al MAI va verifica modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară, inclusiv restricțiile impuse la nivelul localităților care se află în carantină, urmând să fie organizate filtre și patrule mixte, astfel încât să se evite producerea de aglomerări și evenimente nedorite.

Totodată, ministrul afacerilor interne a solicitat o atenție deosebită cu privire la respectarea prevederilor legale privind comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice.

O altă prioritate a efectivelor MAI o reprezintă însoțirea transporturilor de vaccin anti-COVID și asigurarea măsurilor de ordine publică la Centrele de vaccinare.

Ministrul Lucian Nicolae Bode a solicitat structurilor MAI să fie pregătite să intervină în sprijinul populației în cazul producerii unor fenomene hidro-meteorologice severe.

Totodată, a atras atenția ca personalul MAI să fie instruit corespunzător cu privire la misiunile pe care le are de îndeplinit, dar și cu privire la conduita impusă de calitatea de angajat al MAI. A solicitat ca orice intervenție să fie proporțională cu situația din teren și astfel să se prevină producerea unor incidente.

Îmi exprim încrederea că efortul coordonat al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne va contribui semnificativ pe de o parte la menținerea climatului de ordine și siguranță publică, iar pe de alta la efortul colectiv de prevenire și limitare a efectelor pandemiei COVID – 19”, a subliniat la final Ministrul Afacerilor Interne.

    


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut