26 iunie – Ziua Drapelului României, sărbătorită la sediul MAI

În cadrul unei festivități restrânse, la sediul MAI, s-a arborat Drapelul României pe intonarea Imnului Național, în prezența conducerii ministerului, beneficiind de o reprezentație a membrilor Gărzii de Onoare, specifică momentului solemn.

În premieră, evenimentul s-a bucurat de participarea unor invitați speciali, elevi care au încheiat cursurile clasei a VIII-a în acest an și, în urma susținerii Evaluării Naționale, au obținut media 10 (zece). Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, i-a felicitat pentru rezultate și le-a transmis că:„[…] sunteți reprezentanții unei generații care începe o nouă etapă din viață, într-un context deosebit, marcat de această pandemie care ne-a obligat să ne adaptăm stilul de viață, dar care nu trebuie să ne facă să uităm să fim oameni, să fim români. Astfel de zile de sărbătoare națională ne amintesc de trecutul nostru, ne readuc în atenție patriotismul și mândria de a fi români. Fiecare în parte suntem datori să facem tot ceea ce ține de noi, pentru un viitor demn, cât mai curat și frumos pentru generațiile care vin. Voi sunteți viitorul nostru!”

Cu ocazia Zilei Drapelului, angajații ministerului au primit la intrarea în instituție o insignă cu tricolorul României.

În acest an, organizarea evenimentului pentru marcarea Zilei Drapelului Național, astfel cum a fost declarată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, a fost adaptată contextului actual, cu respectarea măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

512 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Peste 4.700 de evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Județul Timiș: trafic îngreunat pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Citiți mai mult

Trafic restricționat pe A2 București-Constanța, pentru efectuarea de lucrări. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut