27 de percheziții, într-o cauză penală privind obținerea ilegală de fonduri

La data de 28 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au pus în executare 27 de mandate de percheziție domiciliară, la mai multe locații din județele Alba, Cluj, Botoșani și Mehedinți, într-un dosar privind infracțiuni de obținere ilegală de fonduri.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2018 – 2020, reprezentanții ai două societăți comerciale ar fi obținut fonduri nerambursabile, prin intermediul unui program național de finanțare, fără ca, ulterior, să respecte prevederile legale și obligațiile contractuale asumate.

În acest sens, există suspiciunea rezonabilă că mai multe utilajele cumpărate cu ajutorul acestor fonduri ar fi fost folosite de către o altă societate comercială, iar persoanele care ar fi fost angajate de către societățile comerciale care au obținut finanțarea nu ar fi prestat activitatea pentru acestea.

Prejudiciul cauzat este de peste 350.000 de lei.

În urma perchezițiilor, la locațiile vizate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor,  mijloace tehnice de stocare, documente contabile și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Totodată, au fost descoperite două utilaje folosite în construcții, achiziționate prin intermediul programului de finanțare cu fonduri nerambursabile.

În urma activităților desfășurate, două persoane au fost conduse la sediu, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Botoșani și Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voievod” Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut