Discursul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia acordării Emblemei de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne handbaliștilor CS Dinamo, pentru câștigarea Campionatului, a Supercupei României, a Cupei României, precum și pentru calificarea în premieră la turneul Final Four, European League

Bună ziua!

Doamnelor și domnilor,

Este o bucurie și onoare pentru noi toți să participăm la această ceremonie. Iar această ocazie este în primul rând rezultatul direct al talentului și muncii dumneavoastră, antrenorii și jucătorii echipei de handbal a CS Dinamo București.

În numele Ministerului Afacerilor Interne vă mulțumesc și vă felicit pentru câștigarea Campionatului Național, pentru câștigarea Cupei României, pentru câștigarea Supercupei României, pentru calificarea în premieră în Final Four, Europa League! Desigur, la toate aceste rezultate și-au adus contribuția și staff-ul și administrația CS Dinamo București, precum și coordonatorul clubului din cadrul MAI, le mulțumesc și îi felicit pe toți cei care au contribuit! Dar este evident că rolul esențial îl aveți dumneavoastră, antrenorii și jucătorii, ați jucat cu mult talent, ați luptat cu o manifestă dorință de a învinge.

Un mare scriitor, Kipling, spunea cândva că Triumful și Dezastrul sunt doi impostori față de care, dacă poți, trebuie să te porți la fel. Și să continui lupta, adăuga Pierre de Coubertin.

Ca fost sportiv, știu că pe terenul de sport se duc două lupte, una aparentă pe care o privește toată lumea, jocul propriu-zis, cu rezultatul care vine implacabil, câteodată cel dorit, câteodată, când se mai opune câte o bară în ultima secundă, cel pe care îl resimți cu amărăciune și uneori, cu frustrarea unei nedreptăți. Ați câștigat de cele mai multe ori această luptă, v-au lipsit doar două victorii pentru un triumf suprem, le veți avea într-o bună zi, totul este să continuați pe acest drum.

Există însă și o altă luptă, una pe care o știți doar dumneavoastră, cei din teren sau de la marginea lui, pe bancă, cei care ardeți timpul și îl prefaceți în triumf și speranță, cu fiecare fază, cu fiecare aruncare la poartă, cu fiecare paradă sau blocaj, cu fiecare dribling sau sprint. Este lupta cu sine însuși, lupta cu îndoielile, cu durerile, cu frica de a nu greși, cu forța care vi se opune, cu propriile limite psihice, fizice și morale.

Ați câștigat de fiecare dată această luptă, lupta caracterelor, lupta cea mai importantă! Pentru aceasta meritați de două ori felicitări, admirație, respect!

Ministerul Afacerilor Interne va continua să susțină handbalul dinamovist și, în general, CS Dinamo. Am ordonat recent elaborarea unui plan de dezvoltare pe cinci ani a CS Dinamo București.

MAI se va angaja în construcția progresivă a unui mare club multidisciplinar, care să fie simultan nu numai un centru sportiv, ci și un centru de educație a caracterelor, pentru că sportul educă în cel mai înalt grad caracterele. Generația tânără are nevoie de sport la fel de mult ca de literatură, istorie sau științele exacte. O mare națiune se clădește pe caractere puternice, înainte de orice. De aceea, consider că ceea ce faceți dvs. prin exemplul dat, este important la scară socială, este mult mai important decât palmaresul sportiv în sine.

Într-un club multidisciplinar puternic, într-o astfel de „vatră sportivă” se vor căli talentele pentru mari performanțe.

Dar pentru aceasta, nu sunt suficiente doar vorbele, ci și sprijinul concret din partea MAI. Este nevoie de bani, logistică, legislație, sprijin instituțional. Ministerul are obligația morală, față de tradiția clubului și față de viitorul acestuia, să se implice.

Cât timp mă voi afla la comandă, vă asigur de acest sprijin.

Iar dumneavoastră, faceți în continuare ceea ce ați făcut și în acest an, alergați, luptați, aruncați la poartă și câștigați pentru gloria CS Dinamo București!

Hai Dinamo!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut