Ministrul Marcel Vela, la bilanțul IGPF: Trebuie să încurajăm profesionalismul, inițiativa, implicarea

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a participat luni, 17 februarie a.c., la ședința de evaluare a activității Poliției de Frontieră pe anul 2019, adresând felicitări pentru activitatea desfășurată, pentru eforturile depuse și rezultatele obținute de fiecare polițist de frontieră devotat meseriei și țării.

Cu această ocazie, ministrul afacerilor interne a afirmat că este la curent cu provocările și problemele cu care se confruntă Poliția de Frontieră, atât în plan operativ, cât și de ordin organizatoric, logistic sau de resurse umane și a dat asigurări că va acorda tot sprijinul pentru găsirea celor mai bune soluții și eficientizarea activității.

Vorbind despre procesul de reformare a MAI, aflat în faza de analizare a propunerilor venite de la structuri și sindicate, Marcel Vela a precizat că acesta se bucură de susținerea angajaților MAI.

”Profesioniștii, oamenii dedicați meseriei, cei care simt că sunt și trebuie să fie în slujba cetățeanului își doresc o schimbare, își doresc să facem ceva ca lucrurile să meargă spre bine, nu să stăm în expectativă. Acești oameni s-au săturat să fie criticați pe nedrept în spațiul public pentru lucruri care nu depind de ei, s-au săturat să fie asociați cu colegi care dau dovadă de superficialitate sau chiar incompetență ori, mai grav, sunt angrenați în activități ilegale”, a declarat ministrul afacerilor interne

Referindu-se la rezultatele obținute de Poliția de Frontieră în anul 2019, Marcel Vela a subliniat faptul că în spatele acestor rezultate se află angajați care au depus eforturi suplimentare și s-au implicat permanent în rezolvarea unor cazuri complexe de combatere a infracționalității.

La ședința de evaluare, au mai participat secretarul de stat al MAI chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, procurorul general interimar, Bogdan Licu, prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, general-maior ing. Ion Bălan, reprezentanți ai structurilor centrale și teritoriale ale MAI.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Pompierii au desfășurat 1.316 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență

S-au dispus măsuri preventive pentru 26 de persoane

Polițiștii rutieri au reținut 384 de permise de conducere unor șoferi care reprezentau un pericol

În aplicația eDAC au fost efectuate 23.064 de verificări

66.754 de persoane au intrat în țara noastră, dintre care 4.666 de cetățeni

La nivel național nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Vezi aici

Sărbătorile Pascale au decurs în liniște și siguranță. Vezi aici

Sari la conținut