Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători

În perioada 13 – 14 mai 2024, la nivel național, polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă publică, prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 405 stații de cale ferată și 409 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 310 sancțiuni contravenționale, dintre care 143 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor și 72 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravențiilor aplicate fiind de 70.600 de lei.

Exemple:

1. La data de 13 mai 2024, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța- Postul de Poliție T.F. Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona stației C.F. Constanța, un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a avea acest drept.

2. La data de 14 mai 2024, ora 16:20, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București – Biroul Județean de Poliţie Transporturi Ilfov – Postul de Poliție Transporturi Navale Snagov, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în comuna Periș, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe DJ 101B, un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a avea acest drept.

3. La data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova -Biroul Județean de Poliţie Transporturi Dolj, în urma activităților desfășurate în Stația C.F. Craiova, au depistat un bărbat, de 25 de ani, iar, în urma controlului corporal, asupra acestuia au fost găsite 8 plicuri, ce conțineau fragmente vegetale uscate, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, pentru continuarea cercetărilor.

4. La data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova -Biroul Județean de Poliţie Transporturi Gorj, în urma activităților desfășurate în stația CF Ecaterina Teodoroiu, au depistat un bărbat, de 48 de ani, din Târgu Jiu, care figura în bazele de date ale Poliției Române ca dispărut.

Persoana în cauză suferă de afecțiuni psihice și a plecat voluntar de la domiciliu la data de 10 mai 2024, fără a fi victima vreunei infracțiuni.

Acesta a fost încredințat tatălui său.

5. La data de 13 mai 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Investigații Criminale, în urma administrării probatoriului într-un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, au identificat un bărbat, de 34 ani, din Măstăcani, județul Galați, bănuit de lovirea sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări a reieșit că, la data de 19 februarie 2024, o femeie de 62 de ani, în timp ce călătorea cu un tren, ar fi fost lovită cu pumnul în zona feței de o persoană necunoscută, căreia i-a atras atenția că face gălăgie în tren, fiindu-i distruși și ochelarii.

Față de bărbatul bănuit a fost dispusă, prin ordonanță, reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Galați, iar, la data de 14 mai 2024, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut