Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al Ministerului Afacerilor Interne

Portalul de servicii online al Ministerului Afacerilor Interne – https://hub.mai.gov.ro/ a fost accesat de peste 8 milioane  de ori și au fost create peste 452.000 de conturi (identități electronice).

 

 Aproape jumătate de milion de caziere eliberate on-line

 

Aproape 470.000 de persoane și-au obținut cazierul judiciar on-line, de la implementarea acestui serviciu pe platforma MAI, la începutul lunii februarie 2023.

De asemenea, au fost înregistrate peste 365.000 de accesări în cazul celor care au fost interesați de cazierul rutier.  Acest serviciu a fost operaționalizat începând cu data de 18 mai 2023.

 

Peste un milion de programări pentru pașapoarte

Aproximativ 1,14 milioane de cetățeni români au beneficiat de avantajele serviciului ePAȘAPOARTE, care permite programarea on-line pentru depunerea documentelor în vederea obținerii pașaportului.

Prin acest serviciu puteți selecta data, ora și locul în care vreți să mergeți pentru depunerea documentelor necesare eliberării pașapoartelor.

 

Peste 1,5 milioane de accesări ale secțiunii de recrutare în MAI

Serviciul de recrutare online al MAI a fost cel mai accesat, de peste 1,5 milioane de ori. Toate anunțurile privind concursurile organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne sunt postate pe hub.mai.gov.ro începând cu data de 16 octombrie 2023.

 

Informații de background:

Prin intermediul HUB-ului MAI, cetățenii pot obține certificatul de cazier judiciar, istoricul sancțiunilor rutiere, diverse avize pentru urbanism, amenajarea teritoriului și autorizații de construcție ori desființare. De asemenea, se pot programa online în vederea eliberării pașaportului și pot consulta anunțurile de concurs referitoare la funcții vacante în Ministerul Afacerilor Interne.

HUB-ul de servicii, dezvoltat și implementat la nivelul MAI, are ca obiectiv simplificarea accesului cetățenilor și al mediului privat la serviciile furnizate de către structurile ministerului.

HUB-ul se aliniază cerințelor moderne de digitalizare, punând accentul pe ușurința de navigare și interacțiune, concomitent cu respectarea normelor de securitate a datelor.  Platforma este în continuă dezvoltare, noi servicii publice electronice urmând să fie disponibile în viitorul apropiat.

 

***

Ministerul Afacerilor Interne acționează pentru protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, apărarea proprietății publice și private, protecția civilă și gestionarea situațiilor de urgență, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea regimului juridic la frontierele de stat, gestionarea statutului juridic al străinilor și îndeplinirea altor atribuții potrivit legii.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

  Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal. Detalii aici

26.704  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

167 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

645 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut