Cercetat pentru trafic de droguri, prins în flagrant delict

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat cercetări într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și au depistat în flagrant delict un tânăr, de 25 de ani. La percheziția domiciliară efectuată la locuința acestuia, au fost descoperite 9 forme de droguri, precum și peste 60.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul lunii aprilie 2024, tânărul de 25 de ani, în mod repetat ar fi deținut și vândut substanțe interzise, către consumatori din județul Argeș și municipiul București.

În seara de 23 aprilie a.c., tânărul a fost prins în flagrant delict, în municipiul București, în timp ce ar fi comercializat 10 grame de canabis (drog de risc) și comprimate ecstasy (drog de mare risc), pentru suma de 5.900 de lei.

În continuare, în baza unui mandat de percheziție emis de instanța competentă, la locuința celui în cauză a fost efectuată o percheziție domiciliară, fiind descoperiți și ridicați aproximativ 62.000 de lei, grindere și un cântar electronic de precizie, precum și droguri de risc și mare risc, după cum urmează: 500 de grame de canabis, 70 de grame de NSP, 80 de grame amfetamină, 7 timbre LSD, 10 grame MDMA, 1 gram de hașiș, 8 comprimate tramadol, 60 de grame de ciuperci psilocybe și 43 de comprimate MDMA.

La data de 23 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea tânărului, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 24 aprilie, să fie dispuse măsuri preventive.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

512 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Peste 4.700 de evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Județul Timiș: trafic îngreunat pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Citiți mai mult

Trafic restricționat pe A2 București-Constanța, pentru efectuarea de lucrări. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut