Percheziție a polițiștilor capitalei într-un dosar de furt calificat

La data de 23 aprilie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 25 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prejudiciul fiind de aproximativ 25.000 de lei.

În fapt, la data de 9 aprilie 2024, Secția 25 Poliție a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, din interiorul imobilului aflat în construcție, situat la o adresă din Sectorul 6, ar fi fost sustrase mai multe bunuri.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost comisă de către două persoane, o femeie și un bărbat, în vârstă de 24, respectiv 35 de ani, cea din urmă persoană fiind cunoscută cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în noaptea de 8 aprilie 2024, în intervalul 22.00 – 23.30, prin forțarea ferestrei, cei doi ar fi pătruns la demisolul imobilului, de unde ar fi sustras o motocoasă, un generator electric, o mașină de tăiat gresia, o bormașină și o cutie metalică ce conținea un ciocan pneumatic.

De asemenea, bănuiții ar fi sustras și mai multe cabluri electrice, ce au fost smulse din pereții imobilului, cauzând, astfel, un prejudiciu estimat la 25.000 de lei.

În vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 23 aprilie 2024, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri care ar fi fost sustrase de la adresa menționată.

Astfel, prejudiciul creat prin săvârșirea faptei a fost recuperat în proporție de 50% și predat persoanei vătămate.

De asemenea, au fost puse în aplicare și două mandate de aducere, bănuiții fiind depistați și conduși la audieri.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a formulat în cauză propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 25 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Județul Timiș: trafic îngreunat pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Citiți mai mult

Trafic restricționat pe A2 București-Constanța, pentru efectuarea de lucrări. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

24 de percheziții într-un dosar de trafic de droguri și operațiuni cu psihoactive. Detalii aici

Educație rutieră pentru viitor: Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației. Detalii aici

Sari la conținut