Cercetați pentru evaziune fiscală

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 13 percheziții la domiciliile și sediile de lucru ale unor societăți comerciale din județele Brașov și Covasna, într-un dosar penal ce are ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidentele contabile cheltuieli fictive, reprezentând facturi fiscale de achiziție componente auto.

Prejudiciul creat bugetului de stat se circumscrie valorii de 1.200.000 de lei.

În urma perchezițiilor vor fi ridicate documente financiar- contabile și alte mijloace de probă și vor fi conduse la audieri 10 persoane.

Acțivitățile desfășurate, beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Serviciului Criminalistic Brașov, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Covasna, alături de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.


Alte articole:
Sari la conținut