Comunicat de presă

Aproximativ 100  de percheziții derulate la nivel național pentru combaterea criminalității

Structurile Poliției Române desfășoară, în această dimineață, 96 de percheziții în mai multe județe și în municipiul București pentru combaterea infracțiunilor grave, precum constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și proxenetism.

Menționăm, spre exemplu, acțiunea polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. –Timișoara, într-un dosar penal în care se fac cu privire la persoane care, începând cu anul 2022 și până în prezent, au acționat  în cadrul unei structuri infracționale organizată pe niveluri ierarhice pentru procurarea și comercializarea de heroină către consumatori din municipiile Lugoj și București. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea se realizează cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, Brigăzii Autostrăzi, Direcției de Poliție Transporturi și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 de Poliție Ploiești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, pun în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Ploiești și Craiova, în orașul Boldești – Scăeni și într-o comună din județul Prahova, la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Vor fi puse în executare mandate de percheziție domiciliară și la locuințele unor persoane care ar fi efectuat, prin diferite servicii de profil, tranzacții financiare cu sume provenite din desfășurarea activității infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, Serviciul Criminalistic Prahova, Serviciul Criminalistic Dolj, Secției nr. 4 de Poliție Craiova, Poliției orașului Boldești – Scăeni, Secției Rurale de Poliție Bălțești, serviciile pentru acțiuni speciale Prahova și Dolj, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

În ultimele 24 de ore, structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat 4.423 de intervenții în sprijinul cetățenilor, 2.700 fiind pe linie de ordine publică, iar 1.723 în situații de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 60.188 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 7.202 cetățeni ucraineni.

De asemenea, frontiera a fost tranzitată de 24.179 de mijloace de transport, pe sensul de intrare în țară.

Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen, sens în care nu există o evidență a acestor pasageri.

În ultimele 24 de ore, în aplicația eDAC, au fost efectuate 33.709 verificări, fiind returnate 52 de alerte.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 736 de permise (dintre care 44 pentru consum de alcool și 9 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au fost retrase 407 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 928 de posibile infracțiuni, 26 % dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant 199 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 205 fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 90 de persoane și au fost depistate 30 de persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 11.429 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

În cursul zilei de ieri, pompierii au efectuat 158 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 29 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 553 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 724.600 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.413 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 126 pentru stingerea de incendii și 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 7 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 158.571 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 108 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,1 %.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

18 percheziții, în cinci dosare penale care au ca obiect infracțiuni economice, detalii aici

Aproape 26.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

233 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi știrea aici

23 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, detalii aici

Peste 110 percheziții domiciliare pentru combaterea infracțiunilor grave efectuate de polițiști, detalii aici

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, citește aici

Acțiune coordonată, pentru combaterea criminalității economico-financiare, detalii aici

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut