REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, au documentat activitatea infracțională a 5 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu.

Astfel, doi dintre bărbați au fost prinși în flagrant delict, succesiv, în municipiul Tecuci, în timp ce ar fi comercializat și, respectiv, ar fi intermediat vânzarea unor cantități de canabis (drog de risc) și a unor comprimate ecstasy (drog de mare risc).

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că persoanele cercetate ar fi procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către diferiți consumatori, pentru sume cuprinse între 70 și 75 de lei, pentru un gram, respectiv un comprimat.

În urma acțiunilor derulate și a 6 percheziții domiciliare efectuate, la data de 16 aprilie a.c., au fost descoperite și ridicate aproximativ un kilogram de canabis, 159 de comprimate de ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, 5.000 de lei, 10 telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere.

La data de 17 aprilie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea celor 5 persoane, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

18 percheziții, în cinci dosare penale care au ca obiect infracțiuni economice, detalii aici

Aproape 26.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

233 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi știrea aici

23 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, detalii aici

Peste 110 percheziții domiciliare pentru combaterea infracțiunilor grave efectuate de polițiști, detalii aici

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, citește aici

Acțiune coordonată, pentru combaterea criminalității economico-financiare, detalii aici

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut