PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI, PRINSE ÎN FLAGRANT DELICT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat cercetări, în două cauze penale privind traficul de droguri de risc și au efectuat două acțiuni de prindere în flagrant delict.

În ambele cauze, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii aprilie, doi bărbați ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, respectiv canabis, către tineri consumatori, din județul Argeș.

În prima cauză, la data de 16 aprilie a.c., un bărbat, de 26 de ani, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Pitești, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 50 de grame de canabis, pentru 2.000 de lei.

În cea de-a doua cauză, în seara de 16 aprilie a.c., un alt bărbat, de 22 de ani, din județul Olt, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Pitești, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 200 de grame de canabis, pentru 4.000 de lei.

De asemenea, în autoturismul cu care se deplasa au fost descoperite și ridicate 5 grame de fragmente vegetale, susceptibile a fi drog de risc, o țigaretă confecționată artizanal, un grinder, precum și ustensile destinate consumului și porționării de droguri.

La data de 16 aprilie 2024, după administrarea probatoriului, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore, cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de droguri de risc.

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă a unuia dintre bărbații reținuți, față de cel de-al doilea procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești dispunând măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

18 percheziții, în cinci dosare penale care au ca obiect infracțiuni economice, detalii aici

Aproape 26.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

233 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, vezi știrea aici

23 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, detalii aici

Peste 110 percheziții domiciliare pentru combaterea infracțiunilor grave efectuate de polițiști, detalii aici

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală, citește aici

Acțiune coordonată, pentru combaterea criminalității economico-financiare, detalii aici

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut