Comunicat de presă

În cursul zilei de ieri, pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Cele mai multe intervenții au fost desfășurate în zona București – Ilfov, urmată de județele Bacău, Iași, Bihor, Galați, Prahova și Constanța.

În acest interval de timp, echipajele SMURD au efectuat cele mai multe misiuni, peste 80% din totalul intervențiilor, în urma cărora 1.321 persoane au fost asistate medical.

Totodată, pompierii au depus un efort considerabil pentru stingerea celor 70 de incendii izbucnite la nivel național, iar echipajele operative au intervenit și în alte 204 acțiuni în sprijinul comunităților, printre care se numără operațiuni de salvare a persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, misiuni de descarcerare și alte situații de urgență.

De asemenea, în acest timp, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele de salvatori, 5 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Pe lângă toate aceste situații, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 17 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 16 dintre acestea privind prezența animalelor periculoase (urși, mistreți) în județele Argeș, Bistrița Năsăud, Buzău, Harghita, Prahova, Vâlcea și Vrancea și un mesaj privind manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase în județele Caraș Severin și Timiș.

Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, disponibila pe App Store sau Google Play.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut