Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE, a avut luni, 25 ianuarie 2021, la sediul MAI, o întrevedere cu Excelenţa Sa domnul David MUNIZ, însărcinat cu afaceri ad-interim al SUA la Bucureşti, în contextul recentei preluări de către acesta din urmă a conducerii Misiunii diplomatice americane.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul pentru continuarea conlucrării româno – americane în domeniul afacerilor interne şi consolidarea Parteneriatului Strategic, obiectiv prioritar al Guvernului României.

Discuțiile au evidențiat cooperarea foarte bună existentă la nivelul autorităților române și americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea traficului de persoane, fiind stabilită necesitatea de continuare a proiectelor pe rol. Gestionarea crizei COVID-19 a reprezentat un alt punct pe agenda discuțiilor.

De asemenea a fost abordat şi subiectul includerii României în Programul Visa Waiver, oficialul român transmițând determinarea autorităților de continuare a eforturilor vizând accederea României în Program.


Alte articole:
Sari la conținut