Comunicat de presă

Marți, 1 februarie a.c., structurile Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară 6 acțiuni operative, cu 13 percheziții, în dosare penale în care sunt cercetate fapte grave precum trafic de persoane, tâlhărie, contrabandă, acces ilegal la un sistem informatic, pornografie infantilă, furt.

În cadrul activităților din această dimineață polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea mijloacelor de probă necesare documentării activităților infracționale desfășurate de către suspecți. Persoanele depistate de polițiști vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Perchezițiile au loc în Municipiul București și în mai multe județe, sub coordonarea unităților de Parchet competente.

În ultimele 24 de ore, angajații MAI au intervenit la 4.323 de evenimente, dintre care 2.290 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 2.033 situații de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

Infracționalitate

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție au fost sesizate 702 posibile infracțiuni, 38% dintre acestea fiind contra patrimoniului.

Polițiștii au prins în flagrant 106 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 111 de fapte penale, și au depistat 13 persoane urmărite național sau internațional.

De asemenea, efectivele de jandarmi au prins în flagrant 35 autori de infracțiuni.

În urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 42 persoane.

Sancțiuni contravenționale aplicate

În cadrul misiunile desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat 7.786 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 2,5 milioane de lei.

De asemenea, în urma acțiunilor care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere,  au fost reținute 428 permise de conducere și 209 certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, angajații IGSU au efectuat 49 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență fiind identificate 6 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, au aplicat 226 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 153.000 de lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru peste 1.660 de persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise și 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.

Tranzitul frontierei de stat

Frontiera de stat a fost tranzitată de 75.692 de persoane și de 29.367 mijloace de transport.

Totodată, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 187.210 lei.

 

 

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut