Comunicat de presă

Marți, 10 mai a.c., efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 9 acțiuni operative și 79 de percheziții domiciliare, în baza mandatelor emise de magistrați, pentru combaterea faptelor ilegale din domeniul investigații criminale, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice, regimului armelor, munițiilor și substanțelor periculoase, precum și transporturi.

Într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului, pun în aplicare peste 40 de mandate de percheziție domiciliară în județele Constanța, Buzău, Galați, Prahova, Tulcea, Călărași și Bacău.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.260 de evenimente, dintre care 2.760 au fost intervenții pentru menținerii ordinii publice, iar 1.500 misiuni pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 180 de autori de infracțiuni care au săvârșit 190 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 21 de persoane urmărite național sau internațional.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în ultimele 24 de ore, s-au dispus măsuri preventive pentru 40 de persoane. De asemenea, în urma activităților de investigații desfășurate de polițiști au fost identificați 36 de autori în 32 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au constatat 7.569 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane lei.

Luni, la nivelul structurilor de poliție din România, au fost semnalate 877 posibile infracțiuni, 21% dintre acestea fiind din oficiu.

Totodată, polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor de circulație. În urma acțiunilor echipajelor rutiere au fost reținute 518 de permise de conducere și retrase 271 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 12 de ore, efectivele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au acordat asistență medicală de urgență pentru 1.253 persoane și au intervenit pentru salvarea a două persoane. Numărul cel mai mare de misiuni a fost înregistrat în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Constanța, Cluj și Mureș.
De asemenea, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

De asemenea, în ultimele 24 de ore la nivel național au fost transmise 6 mesaje de avertizare a populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (2), Harghita (3) și Mureș (1).

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat, luni, 163 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 25 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate efectivele IGSU au aplicat 585 de sancțiuni contravenționale în valoare de 188.000 de lei.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.345 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 18.788 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 967 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 57.1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 17.591 de mijloace de transport și 70.165 de persoane, dintre care 5.530 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut