Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, i-a felicitat miercuri, 11 mai a.c, pe angajații Clubului Sportiv „Dinamo” București, cu ocazia aniversării a 74 de ani de activitate a prestigioasei instituții sportive din cadrul MAI.

“Mă bucur să fiu la acest moment aniversar, dedicat împlinirii a 74 de ani de existentă, a unuia dintre cele mai titrate cluburi sportive din România, clubul sportiv Dinamo. Este o adevărată plăcere, în primul rând ca iubitor al sportului, să mă aflu alături de oameni care au făcut performanță, alături de oameni pasionați, care au urcat România pe podiumul premianților la competițiile sportive internaționale.

Ceea ce ne aduce împreună este pasiunea pentru sport, una dintre acele activități care stârnesc patimi, întăresc legăturile dintre oameni, dar și dintre națiuni! Puține cluburi se pot mândri cu rezultate ca ale dumneavoastră: peste 130 de medalii la Jocurile Olimpice, peste 1.200 medalii la Campionatele Mondiale, aproape 1.700 de medalii la Campionatele Europene. Sunt rezultate extraordinare, ale unor oameni extraordinari care au muncit mult, cu seriozitate, au făcut sacrificii personale pentru sport, pentru ca numele României să fie rostit cu respect în lume.”

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a înmânat Hotărârea C.S. Dinamo domnului Cseke Atilla-Zoltan, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care se inițiază procedurile de predare a amplasamentului către Compania Națională de Investiții, în vederea construirii noului stadion al C.S. Dinamo.

“…Punem astfel, piatra de temelie a unui proiect major de dezvoltare a infrastructurii sportive a C.S. Dinamo. Performanța se face cu investiții, iar sportul românesc are nevoie de investiții consistente. Faptul că în curând stadionul va fi preluat de CNI este un pas în sensul modernizării și susținerii performanței, dar și mărturia faptului că atunci când există bune intenții și voință, lucrurile pot fi puse în mișcare. (…) Domnule ministru, Cseke Atilla, inspirat fiind de acest loc, vă spun că mingea este acum în terenul dumneavoastră. Noi așteptăm, din acest moment, inaugurarea noului stadion Dinamo. Din acest moment, așteptările sunt mari de la dumneavoastră!”

De asemenea, a fost felicitată și conducerea C.S. Dinamo pentru sprijinul oferit copiilor ucraineni refugiați la București. În acest fel, ei pot să-și continue pregătirea sportivă în cadrul secțiilor Clubului Dinamo.

În cadrul ceremoniei au fost premiați cei mai buni sportivi ai CS Dinamo, precum Ancuța Bodnar (canotaj) – campioană olimpică la Tokio (sportiva anului 2021 la CS Dinamo) și David Popovici (înot), totodată fiind felicitate și legende sportului dinamovist, care au obținut rezultate remarcabile de-a lungul carierei.

De asemenea, la eveniment au luat parte mari glorii ale sportului dinamovist, reprezentanți ai instituțiilor partenere, personalități ale vieții sociale, precum și sportivii actuali legitimați la Clubul Dinamo.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut