Comunicat de presă

Ca parte a programului de contacte ale Ministrului Afacerilor Interne, cu prilejul vizitei în SUA din perioada 16 – 18 mai 2022, domnul Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne, a avut la data de 18 mai 2022 întrevederi cu membri ai Congresului american pentru a discuta provocările actualului context regional, atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât și în plan securitar.

Consultările au reprezentat o continuare a dezbaterilor de la București din martie 2022 avute cu o delegație a Congresului SUA, condusă de domnul Stephen Lynch, președinte al Subcomisiei pentru Securitate Națională, Comitetul pentru Supraveghere și Reformă din Camera Reprezentanților.

Întrevederile au constituit o excelentă oportunitate pentru reiterarea importantei Parteneriatului strategic bilateral lansat la 11 iulie 1997, potențat de actualul context internațional. Vizibilitatea și recunoașterea eforturilor României în gestionarea crizei umanitare au fost evidențiate și cu acest prilej de către interlocutorii americani.

Domnul ministru BODE a subliniat că unitatea și reziliența transatlantică rămân esențiale în gestionarea provocărilor globale actuale, solicitând partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor atât pe partea de securitate cât și pe cea de ajutor umanitar.

Oficialul român a reluat și în discuțiile de la Congres subiectul accederii României în Programul Visa Waiver, obiectiv prioritar în relația cu SUA. În acest context a subliniat interesul României, ca Partener Strategic al SUA de a fi parte la Program, precum și determinarea autorităților române de a aduce la îndeplinire acest obiectiv,  în coordonare strânsă cu partenerii americani.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne, 19 ani de activitate. Detalii aici

Percheziții la persoane cercetate pentru infracțiuni economico-financiare. Citește mai mult

Peste 70.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari în trei mijloace de transport, în PTF Calafat Vidin

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 499 de conducători auto.Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 154 de autori de infracțiuni. Detalii aici

Peste 29.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Citiți mai mult

Percheziții într-un caz de spălarea banilor. Detalii aici

Sari la conținut