Comunicat de presă

Efectivele Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, astăzi, 20 mai, 6 acțiuni operative și 18 percheziții domiciliare în mai multe județe din țară, pentru combaterea faptelor ilegale din patru domenii de activitate: arme, explozivi și substanțe periculoase, combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminale.

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de efectivele MAI, în ultimele 24 de ore.
Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 3.895 de evenimente, 2.503 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.392 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 141 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 156 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional.

În urma activităților de investigații au fost identificați 47 de autori în 39 de dosare penale cu A.N., aflate în evidență și s-au dispus măsuri preventive pentru 66 de persoane.

La nivelul structurilor de poliție din România, au fost sesizate 820 de posibile infracțiuni, aproape un sfert dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Polițiștii și jandarmii au constatat 9.116 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2.7 milioane de lei.

În ceea ce privește siguranța rutieră, polițiștii au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind reținute 539 de permise de conducere și retrase 294 de certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții IGSU au efectuat 147 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 23 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. În urma controalelor desfășurate au fost aplicate 553 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.800 de lei.

Serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.214 persoane. Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, în ultimele 24 de ore, 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 de persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în țara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 26.374 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 911 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46.5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.370 de mijloace de transport și 75.130 de persoane, dintre care 8.808 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

25.628  de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici

192 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni. Detalii aici

835 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. Detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut