Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.247 de evenimente, 2.820 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.427 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 853 de posibile infracțiuni, peste 23% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, marți, s-au dispus măsuri preventive pentru 45 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate de polițiști au fost identificați 42 de autori în 40 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 160 de autori de infracțiuni care au săvârșit 157 de fapte penale.

De asemenea, polițiștii au depistat 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.623 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 709 permise de conducere și au retras 285 de certificate de înmatriculare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 126 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 26 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 496 de sancțiuni contravenționale în valoare de 90.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.199) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 69 pentru stingerea de incendii, 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 9 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

Au fost emise 7 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 27.194 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 820 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 23.538 de mijloace de transport și 85.472 de persoane, dintre care 8.823 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut