Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 4.844 de evenimente, 3.361 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.483 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 886 de posibile infracțiuni, peste 26% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, marți, s-au dispus măsuri preventive pentru 39 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate de polițiști au fost identificați 14 autori în 17 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 173 de autori de infracțiuni care au săvârșit 189 de fapte penale.

De asemenea, polițiștii au depistat 15 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Pe parcursul misiunilor desfășurate, ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.778 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 683 de permise de conducere și au retras 227 de certificate de înmatriculare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 25 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificat un obiectiv care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale în valoare de 82.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.231) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 77 pentru stingerea de incendii, 5 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 24 de persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 24 misiuni aero-medicale, fiind salvate 22 de persoane aflate în situații de urgență.

Au fost emise 12 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 27.344 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 150 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 46,5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.766 de mijloace de transport și 95.276 de persoane, dintre care 9.569 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut