Comunicat de presă

Polițiștii desfășoară, miercuri, 15 iunie a.c., 11 acțiuni operative și 35 de percheziții în dosare penale care vizează combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, investigații criminale și combaterea criminalității organizate.

Într-unul dintre dosare, efective din cadrul Poliției Municipiului Bistrița efectuează 3 percheziții la locuințele unor persoane din localitate, bănuite de comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, furt calificat și tăinuire.

Polițiștii urmăresc identificarea și ridicarea mijloacelor de probă necesare documentării activităților infracționale desfășurate de către suspecți, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la sediul unităților de poliție pentru audieri.

Conform procedurilor, toate activitățile din această dimineață sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Angajații MAI au intervenit la 4.700 de evenimente, 2.933 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.767 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 954 de posibile infracțiuni, peste 18 % dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, marți, s-au dispus măsuri preventive pentru 67 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 45 de autori în tot atâtea dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 155 de autori de infracțiuni care au săvârșit 159 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 472 de permise de conducere și au retras 293 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.452 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.6 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 140 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale în valoare de 110.000 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.240) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 66 pentru stingerea de incendii, 7 pentru descarcerare. Au fost emise 29 de mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

La rândul lor, și polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane, aflată în situație critică fiind rătăcită (dispărută) în medii ostile ale vieții.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 21 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 de persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 39.014 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 595 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38.6%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.298 de mijloace de transport și 82.995 de persoane, dintre care 8.489 de cetățeni ucraineni.

 DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28.439 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

151 de persoane au fost prinse de structurile de ordine publică în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni, detalii aici

521 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic, vezi știrea aici

Peste 28.400 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore, detalii aici

Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore. Citiți aici

Activități de prevenire desfășurate la Festivalul CF MOTO DAYS ADVENTURE FEST de la Mioveni. Vezi aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Vezi aici

Sari la conținut