Comunicat de presă

Polițiștii desfășoară, miercuri, 29 iunie a.c., 14 acțiuni operative și 104 percheziții în dosare penale care vizează combaterea faptelor ilegale din domeniile: arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, investigații criminale, combaterea criminalității organizate.

Într-unul dintre dosare, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează percheziții domiciliare în județele Constanța, Ialomița și Brăila pentru destructurarea un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.  Prejudiciul estimat este de aproximativ 1.300.000 de lei.

Din cercetări, a reieșit că, în anul 2021, mai multe persoane – angajați ai unei societăți comerciale din portul Constanța, transportatori și administratori de societăți comerciale din domeniul comerțului cu cereale – ar fi sustras aproximativ 500 de tone de uree din magazinele respectivei societăți comerciale.

Activitățile beneficiază de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, serviciilor de combatere a criminalității organizate Ialomița și Brăila, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În ultimele 24 de ore, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență și au intervenit la 4.359 de evenimente, 2.803 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.556 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 882 de posibile infracțiuni, peste 21 % dintre acestea fiind din oficiu.

Marți, au fost dispuse măsuri preventive pentru 68 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 45 de autori în 38 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 152 de autori de infracțiuni care au săvârșit 160 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 24 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut 531 de permise de conducere și au retras 243 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.446 de contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2,6 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 154 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 645 sancțiuni contravenționale în valoare de 322.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.251) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 132 pentru stingerea de incendii. Au fost emise 12 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 5 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 43.581 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 372 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 37.1%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.647 de mijloace de transport și 94.201 de persoane, dintre care 10.200 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Întâlnire oficială între ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și ambasadoarea Enkeleda Mërkuri, pentru consolidarea cooperării româno-albaneze, citește aici

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut