Comunicat de presă

O nouă promoție de elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” a depus Jurământul Militar

297 de elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu au depus astăzi, 1 iulie 2022, Jurământul Militar, la Boldești, în județul Prahova.

Stimați elevi, începeți astăzi o nouă etapă a vieții dumneavoastră o dată cu depunerea jurământului prin care v-ați luat cel mai important angajament de până acum: acela de a vă apăra țara chiar cu prețul vieții. Este un legământ al curajului și responsabilității pe care multe alte generații, înaintea dumneavoastră, și l-au asumat, un legământ pe care unii dintre înaintașii noștri l-au împlinit cu prețul propriei vieți. Vă urez mult succes în timpul perioadei de școlarizare și, mai ales, în timpul carierei de pompier, pe care v-o doresc lungă și fără incidente deosebite. Să vă întoarceți mereu cu bine acasă!, a fost mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode pentru cei aproximativ 300 de elevi care au început cursurile în această lună.

Dintre cei 297 de elevi, 275 se vor pregăti pentru a deveni subofițeri de pompieri și protecție civilă și 22 pentru a deveni maistru militar.

Elevii pompieri din această promoție vor finaliza cursurile în luna aprilie a anului 2023.

La ceremonia de depunere a Jurământului Militar a participat, din partea Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat, doctor Raed Arafat.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Urmăriți la nivel internațional, aduși în țară de polițiști. Citește mai mult

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Detalii aici

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 166 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 186 de fapte penale.

Percheziții și dosare penale, pentru investigarea infracțiunilor economice. Citește mai mult

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

17 de persoane salvate în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut