Comunicat de presă

Menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat, acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații  Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 4.878 de evenimente, 3.273 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.605 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 882 de posibile infracțiuni, 21% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 50 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 46 de autori în 41 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 141 de autori de infracțiuni care au săvârșit 141 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 17 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 489 de permise de conducere și au retras 244 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.502 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 640.000 de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 47 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale în valoare de 73.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.270) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 141 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Au fost emise 51 de mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 6 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.358 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 44.454 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 285 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 35,2%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 26.862 de mijloace de transport și 111.843 de persoane, dintre care 11.515 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

28 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane. Detalii aici

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Peste 8 milioane de accesări ale HUB-ului de servicii al MAI. Detalii aici

Sari la conținut