Comunicat de presă

Joi, 21 iulie a.c., efectivele Inspectoratului General al Poliției Române desfășoară 7 acțiuni operative și 42 de percheziții în dosare penale din domeniile combaterea crimei organizate, investigarea criminalității economice, investigații criminale.

Prevenirea și combaterea infracționalității, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 4.880 de evenimente, 3.062 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.818 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 836 de posibile infracțiuni, 16,7% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 67 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 37 de autori în 27 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 115 autori de infracțiuni care au săvârșit 125 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 494 de permise de conducere și au retras 250 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.268 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 2.5 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 134 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 523 de sancțiuni contravenționale în valoare de 272.100 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.393) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 238 pentru stingerea de incendii și 3 pentru descarcerare. Au fost emise 16 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 13 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, 2 cetățeni ucraineni au depus cerere de azil, în țara noastră.
De la începerea conflictului din Ucraina, 4.362 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 48.866 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 372 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 59.5%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.611 mijloace de transport și 105.379 de persoane, dintre care 12.063 de cetățeni ucraineni.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 27.500 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, detalii aici

În cursul zilei de ieri au fost gestionate 4.749 de evenimente, detalii aici

30 persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI, în ultimele 24 de ore, citește aici

Peste 700 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, detalii aici

HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne a atins aproximativ 9 milioane de accesări, detalii aici

Întâlnirea Viceprim-ministrului Cătălin Predoiu cu Ambasadorul Belgiei și Șefi de Misiuni UE la București, detalii aici

Sari la conținut