Comunicat de presa

Prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență reprezintă principalele misiuni desfășurate de angajații  Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, efectivele MAI au intervenit la 5.052 de evenimente, 3.214 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.838 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 917 posibile infracțiuni, 23,6% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 64 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 54 de autori în 44 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 240 de autori de infracțiuni care au săvârșit 243 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 35 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

În urma acțiunilor desfășurate pentru menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 531 de permise de conducere și au retras 243 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 7.855 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,8 milioane de lei. Totodată, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 123 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 546 de sancțiuni contravenționale în valoare de 242.100 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.342) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 263 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Au fost emise 8 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 7 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea a 2 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.362 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 49.228 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 362 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 55,8%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 28.589 de mijloace de transport și 124.293 de persoane, dintre care 11.511 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Raportul anual al Departamentului de Stat al SUA: Guvernul României a demonstrat o intensificare generală a eforturilor de combatere a traficului de persoane față de anul trecut. Detalii aici

Măsuri de siguranță pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Detalii aici  

Cercetat pentru pornografie infantilă și șantaj. Citește mai mult  

Aici regăsiți rezultatele activităților desfășurate de structurile MAI în minivacanță

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, participă la Conferința Ministerială a Forumului Salzburg. Citește mai mult

Sari la conținut