Comunicat de presă

Secretarii de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor general de poliție Bogdan Despescu și dr. Raed Arafat, au participat, vineri, 22 iulie a.c., la videoconferința cu prefecții și reprezentanții din teritoriu ai Comitetului Național pentru Situații de Urgență, condusă de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, având ca subiect măsurile de intervenție pentru combaterea efectelor caniculei.

În acest context, au fost prezentate măsurile specifice luate la nivelul structurilor MAI și al celorlalte autorități până în acest moment și ce măsuri vor fi dispuse în continuare în condițiile în care mai multe județe se află sub avertizare Cod Galben și Cod Portocaliu ce vizează val de căldură și disconfort termic ridicat.

În cadrul videoconferinței s-a accentuat importanța activităților de informare preventivă a populației cu privire la riscurile asociate perioadei caniculare, inclusiv în ceea ce privește riscurile de incendiu în general sau chiar mai mare în cazul situațiilor de incendiere a terenurilor agricole.

În același timp, s-a solicitat verificarea stării tehnice a mijloacelor de intervenție, precum și pregătirea personalului specializat, astfel încât să se poată răspunde prompt la solicitări în cazul situațiilor de urgență.

De asemenea, s-a cerut ca autoritățile să colaboreze eficient, iar decidenții să verifice dacă măsurile dispuse au fost îndeplinite corespunzător pe teren.

O atenție deosebită se acordă colaborării dintre Salvamont și structurile Jandarmeriei Montane pentru misiunile specifice, dar și modului în care UPU și Ambulanța își desfășoară activitatea date fiind condițiile de disconfort termic.

   


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Exercițiu interinstituțional de management al crizelor. Citiți mai mult

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, întâlnire de lucru cu delegația germană condusă de Holger Münch. Detalii aici

Percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru evaziune fiscală. Citiți mai mult

Mesajul viceprim-ministrului, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Detalii aici 

Sari la conținut