Comunicat de presă

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au concentrat pe prevenirea și combaterea infracționalității, menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență.

Efectivele MAI au intervenit la 5.316 de evenimente, 3.325 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.991 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.008 posibile infracțiuni, 22% dintre acestea fiind din oficiu.

În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 61 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 33 de autori în 26 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 138 de autori de infracțiuni care au săvârșit 137 de fapte penale. De asemenea, polițiștii au depistat 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile în trafic pentru prevenirea și combaterea accidentelor grave de circulație, fiind reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 524 de permise de conducere și retrase 209 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfășurate la nivel național, polițiștii și jandarmii au constatat 6.870 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 2,6 milioane de lei. Miercuri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 169 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale în valoare de 135.000 lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.567) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 182 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Au fost emise 17 mesaje de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 20 de persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, un cetățean ucrainean a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.364 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 50.743 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 345 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 41,3%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 27.456 de mijloace de transport și 114.874 de persoane, dintre care 12.215 de cetățeni ucraineni.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

În ultimele două zile, 16 străini împotriva cărora au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României au fost îndepărtați sub escortă de polițiștii de imigrări . Citește aici 

Cooperare polițienească cu autoritățile belgiene, într-un caz de furt calificat și tăinuire. Vezi aici

Au fost eliberate 3.307 permise de conducere și au fost înmatriculate 7.729 de vehicule

Piloții Inspectoratului General de Aviație au fost salvat 16 persoane

Salvatorii au desfășurat 1.308 misiuni pentru acordarea asistenței medicale

Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

21 de persoane au fost salvate în urma intervențiilor efectivelor MAI

Siguranța cetățenilor crescută: 157 de autori de infracțiuni au fost prinși în flagrant. Citește aici

Pompierii salvatori au gestionat aproximativ 1.600 de solicitări primite din partea populației. Detalii aici

Sari la conținut